tisdag 23 juni 2009

Närgångna vargar

Ja det är ju inget nytt, nu är det en varg utanför Torsby som springer runt inne i byn Vitsand.
Denna gången skyller man på skabb, det som slår mig är att vi som har så extremt lite varg som alla säger att vi har, hur kommer det sig då att vi har så många med onormalt beteende?

Jag tror inte vargen har skabb, ett skabbangripet djur kliar sig extremt ofta ett par gånger i minuten, det gör inte denna men visst varg kanske härdar ut bättre än andra djur vad vet jag.

Personligen tror jag att vargen behöver jagas för att lära sig att människor är farliga, man pratar ju ofta om "ja men i baltikum har man tusentals vargar utan bekymmer" det är ju en sanning med modifikation helt problemfritt är det inte, dessutom jagas vargen och blir därmed skyggare.

Bara för nån vecka sen sköts en "onormal" varg i sörmland, 30 får nånting hade vargen slagit visst helt rätt att skjuta den vargen. Men en enklare metod hade nog varit att införa licensjakt och få vargen mer skygg i stället för att den ska ställa till en massa ordeda innan den får jagas, då är ju skadan redan skedd.

http://svt.se/2.33874/1.1601856/nargangen_varg_oroar_i_vitsand?lid=senasteNytt_364020&lpos=rubrik_1601856

Denna vargen ska så klart inte skyddsjagas den härjar ju alldeles för långt ifrån fjollträsk för att vara farlig....
Att man inte vill släppa ut sina barn i byn kanske ni förstår när ni sett filmen, man kan ju inte anklaga vargen för att vara skygg direkt.
Men men bara att konstatera hade vargen varit ett par mil från Stockholm hade den varit död för en vecka sen.
Vargen blir tydligen farligare ju närmare s-holm den kommer, det kommer alldrig bli jakt på denna vargen innan den tagit ett par hundar/hästar/får bara att hoppas att det inte blir några barn på menyn.

2 kommentarer:

  1. "Men men bara att konstatera hade vargen varit ett par mil från Stockholm hade den varit död för en vecka sen.
    Vargen blir tydligen farligare ju närmare s-holm den kommer"

    Så sant som det är sagt......

    SvaraRadera
  2. Väl talat igen!En .30-06 Norma är faktiskt en bra lösning.

    SvaraRadera