torsdag 30 april 2009

Gårdagens vildsvinsinventering


Det är ett jävla liv om dom stackars grisarna, endel här hatar gris mer än vad lapparna hatar rovdjur.

Så igår efter att ha fått reda på att man sett ett 20tal grisar på en nysådd åker så va ja tvungen att reka lite visst såg endel spår på åkrana men alla timmar som man lagt ner på jakten verkar ha gjort resultat det lilla böket som var, va i åkerskanterna och alltså inte på själva åkern.

Aja satt ialf mest för syns skull för att lugna bönnerna lite, det är inte så kul att jaga gris längre framförallt inte vid den här tiden på året risken för felskjutningar är stor många suggor med kultingar stryker med, vildsvinen skulle varit fredade fram till augusti eller ialf mitten på juli.


Skyddsjakt kunde vara tillåtet under denna tiden i samhälle och på vallar, spannmålen har oftast små eller inga skador alls innan mjölken går i.


Ja nu var det lite kul att sitta endå satt och spanade på en uggla som satt och hoade för fulla muggar 15meter ifrån mig, eftersom jag inte begriper hur man flyttar ner den under texten så får den vara kvar här uppe, hur är det med era ugglekunskaper, jag vet givetvis vad det är för uggla vet du?




2 kommentarer:

  1. Det vet väl för Catten alla att det där är en hornuggla....;-)

    SvaraRadera
  2. Det där måste vara en hornuggla. Vid första anblicken påminde den dock om en virginiauv, men det som talar emot det är att de är mycket bastanta och kraftigt byggda fåglar.

    Virginauven är förresten Nordamerikas svar på Europas berguv. Det som skiljer dem åt, föruton det geografiska avståndet, är att berguven är klenare byggd i jämförelse och att färgerna skiljer sig åt, virginiauven är också mörkare i färgen. Men i övrigt är de ganska lika.

    SvaraRadera