måndag 4 maj 2009

SSR och rally SM för den ekonomiska eliten.


Ja snart drar det ihop sig för årets roligaste rallytävling i mina ögon då, men i år är det extremt klent med startande hemma favoriten Robin och Pecka har fel huvudsponsor och får och kan därför inte starta det rimmar ganska dåligt att köra för BF när man måste åka på Pirelli däck.
Dom nya reglerna säger b la att alla ska köra på samma däcksfabrikat och att alla ska betala fullpris för däcken, dethär är en dödstöt för sporten det som gäller är att ha en fet plånbok inte tung högerfot och snabba reflexer.
Många av rallyeliten i Sverige har just däcksponsorer som huvudsponsor eftersom detta är den största kostnaden nu rycker man undan den möjligheten i SM och många team har inte råd att köra, kvar blir teamen med störst plånbok vilket inte alltid innebär störst talang eller kompetens.
Hur vill man ha det i framtiden ska rally vara en sport för dom som har råd att köra eller för dom som kan köra?
Nu kommer det ju iofs andra stora namn som Daniel Carlsson och P-G Andersson men frågan är om inte publiken kommer att sakna Robin m fl som är våra lokala hjältar och välja att inte åka och titta på tävlingen.
Pirelli får enbart negativ reklam för sina enhetsdäck undrar om dom inser det själva.
Rally VM är samma sak det märkte man ju inte minst i Norska VM rallyt när P-G tog två sträcksegrar med en (gammal) skoda som egentligen inte skulle haft en chans.
Man kan mer eller mindre köpa sig förarpoäng i VM rallyt om man bara har lite talang, kvaliténrally VM är tyvär mer under isen än SM, det vill inte säga lite...

1 kommentar:

  1. Här vare draaaaaaaag, ser jag!

    Svar om problemet: Okej, men jag var ju tvungen att fråga någon. Min blogg finns på bloggportalen den också.

    SvaraRadera